نرم افزار انبار سپیدار سیستم همانند سایر نرم افزارهای کاربردی انبار، بر اساس استانداردها و قوانین فعلی کشور طراحی شده و با استفاده از نرم افزار انبار سپیدار سیستم می توان مدیریت مناسبی بر فرآیندهای انبار داشت و همچنین نیازهای گزارشاتی درون سازمانی و برون سازمانی را پوشش داد.کاربرانی که قصد کار با این نرم افزار را دارند حتما می بایستی بر مبانی انبار تسلط داشته و اطلاعات تحلیلی مناسبی داشته باشند.در صورتی که شما با مفاهیم انبار آشنا نباشید به احتمال خیلی زیاد در استفاده از این نرم افزار با مشکل مواجه خواهید شد.ما در سایت چابک پست ها و مطالب کافی از مباحث انبار تولید و منتشر کرده ایم و شما می توانید در صورت نیاز این مطالب را مطالعه نمائید.
در گام دوم از آموزش رایگان نرم افزار انبار سپیدار سیستم ما چکیده ای از مباحث تحلیلی مورد نیاز این نرم افزار را تهیه و بیان خواهیم کرد و شما می توانید مباحث بشتر را از بخش بلاگ پیگیری و استفاده نمائید.
در این روش هر گونه تغییری در موجودی کالا اعم از خرید، فروش، مصرف، برگشت از خرید و برگشت از فروش به صورت ریالی در حسابی تحت عنوان حساب موجودی کالا و به صورت مقداری در سیستم انبار ثبت و نگهداری می شود. به نحوی که بعد از هر تغییر، موجودی کالا نشان دهنده مبلغ واقعی موجودی کالا و سیستم انبار نشان دهنده مقدار واقعی موجودی کالا بوده و بهای تمام شده کالای مصرف شده و فروش رفته بعد از هر تغییر در دسترس می باشد. مراحل حسابداری این روش به شرح زیر می باشد:
موجودی کالا (مقد ار خریداری شده-نرخ خرید ) بدهکار
حساب های پرداختنی تفصیل تأمین کننده بستانکار
کل مبلغ خرید، در نرم افزار حسابداری و مقدار به همراه ریال آن در نرم افزار انبار به تفکیک کد کالا نگهداری می شود.
حساب های پرداختنی - تفصیل تامین کننده بدهکار
موجودی کالا (مقدار برگشت داده شده نرخ) بستانکار
کالای در جریان ساخت بدهکار
موجودی کالا بستانکار
برای مشخص کردن مبلغ مصرف موجودی کالا نرم افزار مبلغ را به یکی از روشهای جریان هزینه از قبیل اولین صادره از اولین وارده (FIFO )، اولین صادره از آخرین وارده (LIFO)، میانگین موزون (WA) و شناسایی ویژه محاسبه می کند و در این صورت نیز کل مبلغ مصرف در نرم افزار حسابداری و مقدار به همراه ريال مصرف، در نرم افزار انبار به تفکیک کالا ثبت و از مانده موجودی کالا کاسته می شود.
بهای تمام شده کالای فروش رفته بدهکار
موجودی کالا بستانکار
این ثبت توسط نرم افزار انبار ثبت می شود، ثبت فروش کالا توسط نرم افزار فروش به شرح زیر ثبت می شود:
حساب های دریافتنی - تفصیل مشتری بدهکار
فروش داخلی مخصولات بستانکار
محاسبه مبلغ بهای تمام شده کالای فروش رفته، مانند مصرف به یکی از روشهای جریان هزینه از قبیل اولین صادره از اولین وارده (FIFO )، اولین صادره از آخرین وارده (LIFO)، میانگین (AVE) و شناسایی ویژه توسط نرم افزار محاسبه می شود. در این صورت نیز مبلغ بهای تمام شده کالای فرش رفته در نرم افزار حسابداری و مقدار به همراه ریال آن در نرم افزار انبار ثبت و از مانده موجودی کالا کاسته می شود.
موجودی کالا بدهکار
بهای تمام شده کالای فروش رفته بستانکار
این ثبت توسط نرم افزار انبار ثبت می شود. ثبت برگشت فروش کالا توسط نرم افزار فروش به شرح زیر ثبت می گردد:
برگشت از فروش داخلی محصولات بدهکار
حسابهای دریافتنی - تفصیل مشتری بستانکار
ثبتی ندارد
در این روش حساب موجودی کالا در طی سال، نشان دهنده موجودی کالای اول دوره می باشد و در طول دوره، هیچگونه تغییر در این حساب صورت نمی گیرد و رویدادهایی همچون خرید، فروش، برگشت از خرید، برگشت از فروش و... در حسابهایی غیر از موجودی کالا منظور می شود و فقط پایان هر دوره حساب موجودی کالا بابت موجودی پایان دوره تعدیل می گردد. نام گذاری این روش به ادواری نیز به همین دلیل است.
مراحل حسابداری این روش به شرح زیر می باشد:
خرید (مقدار خریداری شده نرخ خرید ) بدهکار
حسابهای پرداختنی تفصیل تأمین کننده بستانکار
حساب های پرداختنی - تفصیل تأمین کننده بدهکار
برگشت از خرید (مقدار برگشت داده شده نرخ) بستانکار
ثبتی ندارد
در این روش در نرم افزار انبار ثبتی ندارد و ثبت فروش کالا توسط نرم افزار فروش به شرح زیر ثبت می شود:
حساب های دریافتنی - تفصیل مشتری بدهکار
فروش داخلی مخصولات بستانکار
در این روش در نرم افزار انبار ثبتی ندارد. ثبت برگشت فروش کالا توسط نرم افزار فروش به شرح زیر ثبت می شود:
برگشت از فروش داخلی محصولات بدهکار
حساب های دریافتنی - تفصیل مشتری بستانکار
بهای تمام شده کالای فروش رفته بدهکار
موجودی کالا (به بهای موجودی کالای اول دوره) بستانکار
موجودی کالا (به بهای موجودی کالای پایان دوره) بدهکار
بهای تمام شده کالای فروش رفته بستانکار
به دلیل اینکه کنترل موجودی کالای را از نظر مقداری جهت، تأمین حداقل ها و از دست ندادن بازار مشتریان به دلیل نداشتن موجودی کالا، از الزامات مورد نیاز شرکتهاست و در حسابداری موجودی کالا به روش ادواری این مهم پاسخ داده نمی شود، در نرم افزار تأمین کنندگان و انبار سپیدار از روش حسابداری دائم استفاده شده است و تمام مسائل و مواردی که مطرح می شود براساس روش دائم نگهداری موجودی کالاست.
به دلیل منع قانونی استفاده از LIFO ، در قوانین (استاندارد) ایران در نرم افزار سپیدار وجود ندارد. همچنین به دلیل اینکه در شرایط رکود اقتصادی استفاده از روش FIFO به صرفه نیست و به همین دلیل در بسیاری از شرکت ها از این روش استفاده نمی شود.روش محاسبه FIFO نیز در نرم افزار سپیدار وجود ندارد.
بنا به اختیار حاصل از مفاد ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۱۱/۲۷ کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند نسبت به ثبت نام جهت دریافت کارت اقتصادی اقدام و برای انجام معاملات خود، صورتحساب صادر و شماره اقتصادی مربوط به خود و طرف معامله را در صورت حسابها و فرمها و اوراق مربوط درج نموده و همچنین فهرست معاملات خود را به اداره امور مالیاتی مربوطه تسلیم نمایند.
با توجه به توضیحات دستورالعمل ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و نیاز به درج اطلاعات شرکت در صورت حساب های شرکت، ورود اطلاعات شرکت در قسمت تنظیمات نرم افزار الزامی است.