مرادعلی تاتار روز سه شنبه در جلسه ساماندهی مبادلات مرزی کوله بری، افزود: با تمهیدات صورت گرفته در مجموع به این خانوارها ۱۰ میلیارد ریال سود مبادلات مرزی کوله بری پرداخت شد و از این پس طبق دستور معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه، سود سهام تنها به خانوارهای روستایی ساکن این شهرستان پرداخت می شود.
وی اظهار کرد: طبق قانون، سود سهام کوله بری تنها برای روستاهای نوار مرزی است و به دنبال این هستیم تا در آینده با صدور مجوزی از سوی دولت، سود ناشی از مبادلات مرزی کوله بری به شهرهای مرزی کمتر از ۲۰ هزار نفر جمعیت نیز پرداخت شود.
وی بیان کرد: شوراهای بخش مرکزی، دهیاران، شبکه بهداشت و درمان و اداره صنعت، معدن و تجارت وظیفه دارند تا ظرف مدت یک هفته نسبت به پالایش کارت های مرزنشینی صادر شده اقدام و نتیجه را به فرمانداری اعلام کنند.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین با بیان اینکه تعدادی از خانوارهایی که مرحله اول سود مبادلات مرزنشینی کوله بری را دریافت کرده اند ساکن روستا نیستند، افزود: از این پس سود مبادلات مرزی تنها به ساکنان روستاهای نوار مرزی پرداخت می شود.
تاتار اضافه کرد که این افراد عضو تعاونی مرزنشینان هستند و با توجه به اینکه از سهمیه آنها برای واردات کالاهای کوله بری استفاده می شود، با تمهیدات صورت گرفته به حساب این افراد مبلغی به عنوان سود واریز خواهد شد.
به گفته این مسئول، سه هزار و ۲۰۰ تن از شهروندان این شهرستان در گذشته در قالب فعالیت کوله بری نسبت به حمل کالاهای وارداتی اقدام می کردند و سود واردات تنها به جیب آنها می رفت اما اکنون در قالب کارگر در مبادلات کوله بری فعالیت می کنند که به آنها دستمزد پرداخت می شود.
وی ادامه داد: وارد کنندگان کالا علاوه بر پرداخت دستمزد به کارگرانی که نسبت به حمل کالاهای آنها از عراق به داخل کشور اقدام می کنند، باید مرزنشینانی را که از سهمیه آنها برای واردات کالا استفاده می کنند نیز در سود خود سهیم کنند.
این مسئول، گفت: کولر گازی، تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی، ماشین لباسشویی، انواع لوازم خانگی و آشپزخانه و پوشاک از جمله کالاهایی است که از طریق مرز رسمی پرویزخان بدون پرداخت هرگونه عوارضی در قالب فعالیت کوله بری از اقلیم کردستان عراق وارد کشور می شود.
تاتار با بیان اینکه هر کوله بر روزانه مجاز به واردات ۱۵ میلیون ریال کالا از طریق فعالیت کوله بری است، گفت: خرید کالاهای کوله بران برای مصارف شخصی و خصوصی مسافران و گردشگران ممنوعیت ندارد.
فعالیت کوله بری که از ۳۱ مرداد ماه سال ۹۴ در قصرشیرین ممنوع شد، از روز شنبه چهارم اردیبهشت امسال با پیگیری های استاندار کرمانشاه در مرز رسمی پرویزخان از سرگرفته شد تا کوله بران طبق روال سابق بتوانند نسبت به واردات کالاها و فروش آنها در این شهرستان اقدام کنند.
از فروردین تا پایان تیر سال گذشته در مجموع سه هزار کوله بر با انجام ۳۰ هزار تردد مرزی در مجموع یک هزار و ۴۸۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال کالا از طریق مرز پرویزخان وارد کشور کردند.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه کردستان عراق قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، خانقین و کرکوک در اقلیم کردستان و مناطق مرکزی این کشور انجام می شود.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
روازنه ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین ۵۰۰ دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین ۶۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.
۷۰۷۹/۳۰۱۲/۶۵۳۹