آرمان خالقی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه دولت میبایست لایحه برنامه ششم توسعه را زودتر به مجلس ارائه میکرد، اظهار داشت: برخی ارقام در این برنامه تعریف شده که تحقق آن با ابهامات بسیاری روبرو است به عنوان نمونه زیربنای لایحه برنامه ششم رشد ۸ درصدی تعریف شده در حالیکه باید پرسید آیا این هدف واقعاً امکان پذیر هست یا خیر؟
وی با بیان اینکه رشد ۸ درصدی باید با محاسبه درامدها و رکود موجود در جامعه بیان شود، افزود: در این برنامه برای تقویت صنعت کشور که بدلیل اعمال تحریمها با صدمات زیادی روبرو شده برنامه مشخصی تعریف نشده است. البته باید این نکته را بگویم فقط نمیتوانیم به اعلام برنامه بپردازیم ولی در عمل اقدامی انجام ندهیم به عنوان نمونه باید بررسی شود چه میزان از برنامه پنجم توسعه محقق شده است.
این عضو هیئت خانه صنعت، معدن تجارت ایران اضافه کرد: در برنامه ششم قرار است نرخ بیکاری در سال ۹۹ به ۷درصد برسدالبته تحقق این موضوع برپایه رشد ۸ درصدی اعلام شده است که اگر ما به رشد دست پیدا نکنیم به طور حتم اجرایی نخواهد شد.
خالقی در ادامه با اعلام اینکه در حوزه بهبود محیط کسب و کار باید اقدامات اساسی در برنامه تعریف شود تا بتوانیم به رشد ۸ درصدی دست پیدا کنیم، تصریح کرد: همچنان قانون مالیات بر ارزش افزوده با مشکلات زیادی روبرو است که ما معتقدیم اجرایی شدن آن با روش فعلی به هیچ عنوان نتایج مثبتی نخواهد داشت به همین منظور دولت باید در لایحه برنامه ششم این موضوع را مورد توجه قرار میداد.
وی بر لزوم مشارکت سازمانهای مردم نهاد در تصمیم گیریهای دولت اشاره کرد و گفت: قرار است تا پایان برنامه ششم دولت ۱۵ درصد کوچک شود این هدف به این معنی است اگر نخواهد استخدام جدیدی انجام دهد اجرایی شدن آن بسیار آسان است درحالی که کوچک شدن دولت باید بیشتر از اینها انجام شود تا حضور بخش خصوصی پررنگتر گردد.
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: نگاه امروز برنامه لایحه ششم بیشتر حمایت از بانکها است که این موضوع باید با اصلاحات لازم از سوی نمایندگان مجلس برطرف شود امروز واحدهای تولیدی نیازمند مساعدت سیستم بانکی برای رفع مشکلات خود هستند که این موضوع باید با سرعت بیشتری انجام شود.
انتهای پیام/