بررسی جدول ها و آمار موجود در این گزارش نشان می دهد که در مهرماه امسال شمار معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به ۱۰ هزار و ۳۲۵ واحد مسکونی رسید که در همسنجی با مدت مشابه پارسال ۱۰٫۶ درصد کاهش داشت. واحدهای تا پنج سال ساخت با ۵۱٫۷ درصد بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص دادند. توزیع شمار معاملات بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در مهرماه حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۶ درصدی در صدر کل قراردادهای مبایعه نامه قرار گرفت. مناطق ۴، ۲ و ۸ به ترتیب با ۱۲٫۲، ۹٫۶ و ۶ درصدی در جایگاه های بعدی بودند. ۷۲ درصد کل معاملات انجام شده در شهر تهران مربوط به ۱۰ منطقه به ترتیب فراوانی ۵، ۴، ۲، ۸، ۱۴، ۷، ۱۰، ۱۵، ۱۱ و ۳ بود. همچنین بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۱۰۴ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال به منطقه ۱ و کمترین آن با ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشت. توزیع فراوانی شمار واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در مهرماه نشان می دهد بیشترین سهم معاملات انجام شده به واحدهای مسکونی با زیربنای ۶۰ تا ۷۰ مترمربع معادل ۱۵٫۱ درصد اختصاص داشت. واحدهای دارای زیربنای ۵۰ تا ۶۰ و ۷۰ تا ۸۰ متر مربع به ترتیب با ۱۳٫۳ و ۱۳٫۱ درصد در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
** تحولات بازار مسکن در هفت ماهه امسال در هفت ماهه منتهی به مهرماه سال ۱۳۹۵، شمار معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به ۹۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی رسید که در همسنجی با مدت مشابه پارسال ۱۱٫۲ درصد افزایش نشان می دهد. در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی در شهر تهران ۴۳ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال بود که نسبت به دوره مشابه پارسال، چهار درصد رشد را ثبت کرد.
** تحولات اجاره بهای مسکن در مهرماه امسال، شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به مدت مشابه پارسال به ترتیب ۹٫۵ و ۹ درصد رشد کرد. بر پایه نظر بانک مسکن، اثرپذیری شاخص اجاره بهای مسکن از سیاست های کنترل و مهار تورم، سبب تغییر متناسب اجاره بها با تحولات نرخ تورم در کشور شده است. سهم هزینه مسکن (اجاره بهای مسعکن اعم از شخصی و غیرشخصی) در محاسبات شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی بر اساس سال پایه ۱۰۰= ۱۳۹۰) معادل۲۸٫۴ درصد است. قیمت اوراق مسکن در ماه مهر و روزهای نخستین آبان ماه دو بار کاهش را تجربه کرد و قیمت اوراق از مرز ۸۰۰ هزار ریال به ۷۰۰ هزار ریال کاهش یافت که برای خریداران اوراق مسکن و معامله در این بازار، نویدهای خوبی داد. چهارم آبان ماه وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد نیمه مرداد امسال هر فقره اوراق یک میلیون و ۳۰ هزار ریال معامله شد اما این میزان در شهریورماه به ۹۰۰ هزار ریال و اوایل مهر به ۸۶۰ تا ۸۷۰ هزار ریال و نیمه مهر ۸۵۰ هزار ریال کاهش یافت. با کاهش دوباره، قیمت اوراق در نخستین روز آبان به ۸۳۰ هزار ریال و در سوم آبان به ۷۰۰ هزار ریال رسید و ۷۹۰ تا ۷۸۰ هزار ریال معامله شد. کارنامه فرابورس ایران در مهرماه نیز نشان می دهد در ۱۸ روز کاری چهار میلیارد و ۲۳۹ میلیون ورقه بهادار در ۶۰۱ هزار نوبت به ارزش ۳۵ هزار و ۷۰۴ میلیارد ریال خرید و فروش شد که بیانگر رشد ۵۴، ۱۰۴و ۵۸ درصدی حجم، دفعه و ارزش معاملات فرابورس نسبت به مدت مشابه پارسال بود. بازار اول فرابورس در مهرماه تغییر مالکیت ۱۰۶۶ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۲۲۸۰ میلیارد ریال و بازار دوم، مبادله یک میلیارد و ۹۸۳ میلیون برگ بهادار به ارزش هفت هزار و ۲۲۹ میلیارد ریال را گزارش کرد که این ارقام بیانگر رشد ۲۲ و ۱۵۳ درصدی حجم و ارزش معاملات در بازار نخست و افزایش ۸۴ و ۱۵۹ درصدی حجم و ارزش معاملات بازار دوم در مهرماه امسال نسبت به مهرماه پارسال بود. بر اساس گزارش وزارت راه و شهرسازی، معامله ۹۵ میلیون اوراق بدهی به ارزش ۲۴ هزار و ۱۲۶ میلیارد ریال در بازار ابزارهای مالی رشد ۴۱ و ۸۸ درصدی حجم و ارزش معاملات این بازار را در مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال نشان داد. همچنین بیش از ۷۱ میلیون صندوق سرمایه گذاری قابل معامله به ارزش ۶۹۷ میلیارد ریال و ۸۰۰ هزار برگ گواهی تسهیلات مسکن (تسه) به ارزش ۷۲۸ میلیارد ریال در این بازار معامله شد که رشد ۲۹ درصدی و ۷۳ درصدی ارزش معاملات صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله، افت ۱۳ درصدی حجم معاملات و افزایش ۱۳ درصدی ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن را ثبت کرد.