به گزارش ایسنا، این کریدور که از حدود ۲۳ سال قبل صحبتهای ابتدایی برای تاسیس شده بود از سال ۱۹۹۸ رسما کار خود را در یکی از مهمترین مناطق اقتصادی جهان آغاز کرد.
این کریدور که از کشورهای جدا شده از شوروی سابق تشکیل شد با هدف اتصال اروپا به سرزمینهای قفقاز و سپس آسیا کار خود را آغاز کرد. کشورهای بلغارستان، اکراین، رومانی، مولداوی و ترکیه در حاشیه دریای سیاه، گرجستان، ارمنستان و آذربایجان در منطقه قفقاز و ترکمستان، قزاقزستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان درآسیای میانه اعضای اصلی و ابتدایی این کریدور بودند.
پس از گذشت چند سال از آغاز به کار این کریدور، ایران نیز در سال ۱۳۸۷ درخواست خود را برای عضویت در این کریدور صادر کرد که سرانجام در مهرماه سال ۱۳۸۸ و در جریان اجلاس رسمی سران این کشورها با عضویت ایران موافقت شد.
در طول سالهای گذشته، کریدور تراسیکا بخش مهمی از نقل و انتقالات اقتصادی منطقه را پیگیری کرده است. کالاهایی که از سمت چین به مقصد اروپا فرستاده میشود، امکان این را دارند که با عبور از شرکت های عضو تراسیکا از طریق دریای سیاه به اروپای غربی برسد.
در این مسیر مهم ایران میتواند نقشی اساسی ایفا کند. در کنار اتصال ایران به دو دریای مهم منطقه، مرز مشترک با کشورهایی چون ترکیه و آذربایجان باعث شده شانس ایران برای حضور محوری در تراسیکا افزایش پیدا کند. موضوعی که در جریان سفر اخیر دبیر کل این کریدور به ایران نیز بار دیگر مطرح شده و به نظر میرسد شرایط برای افزایش نفوذ ایران در دو عرصه جادهای و ریلی وجود داشته باشد.
پس از افتتاح خط ریلی اینچه برون که رسما ایران را به دو کشور قزاقستان و ترکمنستان متصل کرد و راه سفر ریلی مستقیم به چین را نیز گشود. حالا ایران بر تمام شدن کار در پروژه راهآهن آستارا تاکید بالایی گذاشته است. این قطعه که تا ماههای آینده بخش قزوین تا رشت آن افتتاح میشود در صورت رسیدن به آستارا میتواند موجبات جابهجایی کالا در کریدور تراسیکا را به وجود بیاورد. موضوعی که با توجه به اهمیت ایران برای کشورهای عضو این کریدور و احتمال سرمایه گذاری آنها احتمال اجرایی شدن آن بسیار افزایش مییابد.
انتهای پیام