به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی یزدانی در مصاحبه با رادیو گفت و گو، با اشاره به صنایع کوچک و متوسط گفت: در کل کشورمان بالغ بر ۸۰ هزار صنایع کوچک و بیش از چهار هزار و ۳۰۰ واحد صنایع متوسط وجود دارد که در مجموع ۹۶ درصد صنایع کشور را تشکیل می دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این واحدها از مجموع اشتغال صنعتی کشور، نزدیک به ۴۵ درصد را به خود اختصاص می دهند. این صنایع ضمن اینکه دارای مزیت هایی هستند، عیوبی را نیز با خود به همراه دارند. در داخل شهرک ها و نواحی صنعتی، نزدیک به شش هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی از ۳۸ هزار واحد، تعطیل یا راکد هستند. از این تعداد، حدود ۴۰۰ واحد تصمیم برای راه اندازی مجدد ندارند و تنها یک سوله خالی دارند. صاحبان یک هزار و ۴۰۰ واحد اساساً هیچ نشانی ندارند. از این تعداد سه هزار و ۵۰۰ واحد قابل احیا است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به تکلیف ستاد اقتصاد مقاومتی مبنی بر راه اندازی هفت هزار و ۵۰۰ واحد صنایع کوچک عنوان داشت: این دستور ستاد، در داخل وزارت خانه افزایش پیدا کرده است و به ده هزار واحد رسیده است. از جمله مزیت های این واحدها، پراکندگی، زود به نتیجه رسیدن آنها، رفع محرومیت از نقاط کمتر توسعه یافته، اشتغال خوب و دانش فنی کمتر است.
در ادامه محمد زاده معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در خصوص اقدامات انجام شده برای ایجاد زیرساخت های فنی و مهندسی برای انجام فعالیت های صنعتی گفت: یکی از وظایف اساسی معاونت فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ایجاد زیرساخت های لازم برای استقرار و ساماندهی صنایع کوچک در داخل شهرک های صنعتی است. بر اساس مصوباتی که داشته ایم، ۹۵۰ شهرک و منطقه ویژه اقتصادی مصوب داریم که ۷۸۰ شهرک در حال واگذاری است.
وی اضافه کرد: بنگاه های کوچک و متوسط به تنهایی قادر به ایجاد زیرساخت ها نیستند و به همین جهت بر اساس تکلیف قانونی وظیفه داریم این زیرساخت ها را فراهم کنیم. در همین راستا برای این ۹۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی، ۱۳۶ هزار هکتار اراضی صنعتی در اختیار قرار داده ایم که از این مقدار، ۱۷۸ هزار هکتار فاز عملیاتی است و ۵۴ هزار هکتار نیز زمین صنعتی تولید شده است. از ۵۴ هزار زمین صنعتی ۳۰ هزار هکتار را واگذار کرده ایم و ۲۳ هزار هکتار نیز آماده واگذاری به سرمایه گذاران است.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در بیان دیگر اقدامات انجام شده، اظهار داشت: برای این شهرک ها، ۷۰۷ هزار و ۵۵۵ مگاوات برق تامین کرده ایم. حدود ۱۴ هزار لیتر آب نیز برای این شهرک ها و نواحی صنعتی تامین شده است. گام مثبت دیگری که انجام شده است این بوده است که برای ۱۱۷هزار هکتار از اراضی صنعتی، اسناد مالکیتی تهیه کرده ایم که از این میزان، ۳۰ هزار هکتار تنها در طول دولت یازدهم بوده است.
وی بیان داشت: ایجاد سیستم های تصفیه خانه مرکزی که به صورت متمرکز انجام می شود، از دیگر اقدامات ما در این واحدهای صنعتی بوده است. در همین راستا در ۱۸۷ شهرک و ناحیه صنعتی، تصفیه خانه مرکزی داریم که ظرفیت پالایش روزانه آن ۱۵۶ هزار متر مکعب است.
انتهای پیام//