اگر شما هم در زمره جویندگان آگهی استخدام حسابدار ، کمک حسابدار ، کارشناس مالی و … هستید، حتما با عناوین جذابی در لابه لای آگهی های استخدام برخورد کرده اید. عناوینی همچون استخدام حسابدار با حقوق بالا ، استخدام حسابدار با شرایط استثنایی ، استخدام حسابدار با بهترین مزایا ، استخدام کارشناس مالی در شرکت معتبر و …
هرچند برخی از این آگهی ها کاذبند اما باید بپذیریم که درصد زیادی از این آگهی ها واقعی اند. اکنون این سوال مطرح است که این موقعیتهای استثنایی نصیب چه کسانی می شوند؟ و اصولا چه اطلاعاتی برای جویندگان کار و استخدام رشته حسابداری مفید است و شانس آنان را در یافتن موقعیتهای کاری افزایش می دهد؟
این مقاله با ارایه اطلاعات مورد نیاز و کاربردی و مناسب با بازار کار ایران، شما را در یافتن یا بهتر بگوییم بدست آوردن موقعیتهای شغلی و استخدامی مناسب کمک می کند.
علیرغم تنوع در متن آگهی ها و شرایط مورد نیاز کارفرمایان، می توان موارد تقریبا مشترکی را در آنها یافت. این موارد را در جدول زیر مشاهده می کنید:
ساعات کار | سن | جنسیت | تجربه کاری | حوزه کاری | تخصصهای اصلی مورد نیاز | تخصصهای فرعی مفید |
معمولا تمام وقت | معمولا مطرح نیست | از هر دو جنس | مفید است | اغلب گروه های شغلی | امور مالی و حسابداری نرم افزارهای Office ( (WORD , ECXEL نرم افزارهای معروف حسابداری(سپیدار همکاران – هلو و …) | زبان انگلیسی |
دوره های آموزشی و مهارت های مفید برای استخدام حسابدار
با نگاهی به تخصصهای مورد نیاز حسابدار در متن آگهی ها (جدول بالا) می توان به مهمترین دوره ها و مهارت های مفید پی برد. آنچه مهم است کیفیت آموزشهای طی شده است که به اندازه کمیت و تعداد آنها مهم است. پس سعی کنید آموزشهای لازم را در مراکز معتبر بگذرانید. مطمئن باشید صرف اندکی هزینه بیشتر می تواند نوعی سرمایه گذاری در مسیر آینده شغلی شما باشد.
یادگیری نرم افزارهای آموزشی معتبر حسابداری به صورت خودآموز نیز ضمن افزایش مهارتهای اساسی، اعتماد به نفس شما را نیز به میزان قابل ملاحظه ای افزایش خواهد داد.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص دوره ها و مهارت ها و نرم افزارهای مفید در استخدام حسابدار ، این صفحه را ببینید.
مرتبط ترین رشته برای استخدام حسابدار رشته حسابداری است. رشته های مدیریت ( بیشتر گرایش های مالی،بازرگانی، صنعتی و دولتی) و اقتصاد با اهمیت کمتر و در مراتب بعدی قرار دارند.
امروزه مؤسسات آموزشی زیادی در شهرهای مختلف کشور، اقدام به برگزاری کلاس های مختلفی در زمینه آموزش مالی و حسابداری و یا نرم افزارهای مرتبط کرده اند و افراد مختلف با مدارک تحصیلی متفاوت در این کلاس ها شرکت می کنند و به صورت مهارتی و عملی با مفاهیم حسابداری آشنا می شوند.
در بین فارغ التحصیلان این دوره ها نیز افراد زیادی را می توان پیدا کرد که با استفاده از آموخته ها و مهارت های خود در حال حاضر از درآمد مناسبی نیز برخوردارند. شما می توانید با کمک مهارت حسابداری خود –و نه الزاما مدرک دانشگاهی- کار حسابداری شرکت ها و اصناف مختلف را انجام دهید و حتی خیلی بیشتر از کارمندان مالی (با تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد) ، درآمد کسب کنید.
تقریبا شغلی را نمی توان یافت که در تمامی شرکت ها و سازمان ها، بزرگ و کوچک، خدماتی، بازرگانی و یا تولیدی مانند شغل حسابداری همیشه خواهان و طرفدار داشته باشد. در سال های اخیر با توجه به اجرای قوانین مالیاتی توسط دولت، بر رونق بازار کار اشخاصی که مسلط به مهارت های مالی و حسابداری هستند افزوده شده و بسیاری از اصناف و شرکت های کوچک نیز مجبور به استفاده از تخصص حسابداران برای انجام امور مالی خود و ارائه گزارش های مالی قانونی به مراجع ذیصلاح هستند. حسابداران در هر شهر و منطقه ای که اصناف، شرکت ها و سازمان های خصوصی و دولتی وجود دارند، بازار کار و فرصت های شغلی متعدد دارند.
آمریکا – متوسط حقوق و درآمد حسابدار در این کشور ۴۷،۵۶۳ دلار آمریکا است (سالانه – ۲۰۱۵).
استرالیا – متوسط حقوق و درآمد حسابدار در این کشور ۳۹،۷۸۰ دلار آمریکا است(سالانه – ۲۰۱۵)
کانادا – متوسط حقوق و درآمد حسابدار در این کشور ۳۶،۶۷۰ دلار آمریکا است (سالانه – ۲۰۱۵).
انگلستان – متوسط حقوق و درآمد حسابدار در این کشور ۴۳،۰۰۰ دلار آمریکا است (سالانه – ۲۰۱۵).
ترکیه – متوسط حقوق و درآمد حسابدار در این کشور ۳۳،۰۰۰ دلار آمریکا است (سالانه – ۲۰۱۵).
امارات متحده عربی – متوسط حقوق و درآمد حسابدار در این کشور ۱۹،۲۲۵ دلار آمریکا است(سالانه – ۲۰۱۵).
ایران – متوسط حقوق و درآمد حسابدار در سطح کارشناسی ۲۰۰۰،۰۰۰ تومان، در سطح سرپرستی ۲،۵۰۰،۰۰۰ تومان و در سطح مدیریت ۵،۰۰۰،۰۰۰ تومان (ماهانه – ۱۳۹۵).
برای کسانی که علاوه بر استخدام به عنوان حسابدار ، به یک فعالیت تخصصی پاره وقت و درآمدزا می اندیشند، حرفه کارشناس رسمی دادگستری گزینه مناسبی است.
فارغ التحصیلان رشته های مرتبط به این حوزه از جمله حسابداری، مدیریت مالی و مدیریت بازرگانی مجاز به شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری حسابداری و حسابرسی هستند.
امروزه با افزایش آگاهی نسل جوان و ابزارهای اطلاع رسانی نوین، دستیابی به شغلهایی که تا پیش از این رویا محسوب می شد، امکان پذیرتر شده است. از جمله این مشاغل می توان به عضویت در هیئت علمی (یا به اصطلاح استاد دانشگاه شدن) اشاره کرد.
امروزه نحوه ورود به این شغل، شرایط لازم ، معیارهای مورد نظر داوران و حتی امتیاز هر یک از این معیارها در دسترس علاقه مندان است و از این رو برای افراد علاقه مندی که صلاحیت تدریس در دانشگاه و موسسات آموزش عالی را داشته باشند یک هدف جدی محسوب می شود.
مسوولیت اعطای مدرک حسابدار رسمی به طور معمول برعهده “جامعه حسابداران رسمی ایران” است که از طریق برگزاری آزمون حسابدار رسمی انجام می شود، داشتن این مدرک از آنجا که نشان دهنده تجربه لازم (داشتن تجربه مفید در حسابرسی یا امور حسابداری، خدمات مالی، مدیریت مالی و نظایر آن از شروط شرکت در آزمون است) و صلاحیت علمی فرد پذیرفته شده است، یک گام اساسی در استخدام حسابدار به شمار می رود.
حداقل ۸ مزیت اساسی را می توان برای استخدام حسابدار برشمرد؛ از جمله بازار کار گسترده، عدم نیاز به تحصیلات تکمیلی،تقاضای دائمی از سوی بازار کار برای استخدام حسابدار ، امکان دورکاری (کار در منزل).
رزومه اولین و موثرترین ابزار معرفی شما به عنوان کارجو به کارفرما می باشد. اگر به آگهی های استخدام حسابدار، کارشناس مالی نگاهی بیاندازید، می بینید که هر روز تقریبا آگهی های زیادی برای استخدام حسابدار منتشر می شود. از طرفی تعداد زیادی کارجوی رشته حسابداری هستند که به دنبال استخدام هستند. داشتن یک رزومه خوب و مناسب می تواند یکی از مهم ترین مزیت های شما در بین همه این کارجویان بوده و شما را در مسیر یافتن شغلی مناسب یاری کند.
پس باید سعی کنید تا حد ممکن با کمک راهنمایی ها و دستورالعمل های استاندارد، با توجه به شغل مورد نظر و کارفرمای مربوطه، بهترین رزومه را نوشته و ارسال نمایید.
رزومه انواع مختلفی دارد که با توجه به کاربرد آن باید مناسب ترین نوع را انتخاب کرده و استفاده نمایید. استفاده از قالب های آماده رزومه می تواند بسیار مفید باشد.
شما باید بتوانید مهارت ها، توانایی و دانش خود را به بهترین شکل در رزومه خود بیان کنید. در مجموع نکات مهمی هستند که برای نوشتن یک رزومه موفق باید رعایت کرده و از بعضی موارد باید دوری کنید.
اگرچه متناسب بودن تیپ شخصیتی با شغل حسابدار در استخدام حسابدار معمولا در نظر گرفته نمی شود،اما در صورت داشتن تیپ شخصیتی مناسب، احتمال موفقیت و رضایتمندی شغلی برای کارجو و بهره وری و کارآیی بیشتر برای کارفرما به نحو چشمگیری افزایش می یابد.
مطالعات انجام شده نشان می دهد بر اساس تست شخصیت شناسی MBTI (که یکی از معتبرترین آزمون های شخصیت شناسی در دنیاست)، تیپ های شخصیتی ESTJ و ISTJ بیشترین تطابق شخصیتی را با شغل حسابدار دارند.
بهترین شرکت و محل کار از نظر هر کسی ممکن است متفاوت باشد. برخی از افراد از محیط های شلوغ و پررفت آمد لذت بیشتری می برند و بعضی دیگر به دنبال محیط های کاری آرام و خلوت هستند. درباره این موضوع و تفاوت های شخصیتی افراد و نقش آن در انتخاب شغل در بخش های دیگر توضیحات کامل تری ارائه شده است اما آنچه ما در این بند به آن توجه می کنیم، پاسخ به این سوال است که استخدام به عنوان حسابدار در یک شرکت بزرگ و با کادر مالی گسترده بهتر است یا استخدام در یک شرکت کوچک و کم ججم ؟
برای این سوال می توان پاسخ های مختلفی در نظر گرفت اما در یک مقایسه اجمالی می توان چنین گفت که اگر شما به عنوان حسابدار یا کارشناس مالی در یک شرکت کوچک و با تیم مالی محدود (یکی دو نفر) استخدام شوید علی رغم اینکه امنیت شغلی شما ممکن است کمتر باشد، حقوق شما سر موقع پرداخت نشود و … اما با توجه به اینکه کارهای مختلفی را در حوزه مالی و حسابداری باید انجام دهید، لذا در مدت زمان کمتری، تخصص و تجربه بیشتری کسب می کنید و شما را برای ارتقاء شغلی بیشتر آماده می کند.
ولی اگر در یک شرکت بزرگ با یک تیم مالی گسترده (بین ۶-۷ نفر تا چند ده نفر) استخدام شوید ، علی رغم برخورداری از مزیت های فوق الذکر ولی کار شما عموما محدود به وظایف تکراری و مشخص خواهد شد و این فعالیت ها در مدت زمان زیادی با شما خواهد بود لذا یادگیری و پیشرفت شما در بازه زمانی مشخص نسبتا کمتر خواهد بود و برای ارتقاء شغلی و کسب تخصص مالی و مدارج مدیریتی در حوزه حسابداری باید مسیر طولانی تری را طی کنید.
اکنون و با دانستن اطلاعات فوق می توان گفت شما اصول کلی استخدام حسابدار را می دانید. بنابراین زمان مناسبی برای تصمیم گیری شماست. اگر همچنان دوست دارید وارد بازار کار حسابداری شوید، پیشنهاد می کنیم از طریق کلیک بر روی کلید واژه های زیر، جدیدترین آگهی های استخدام حسابدار را بر اساس آن کلید واژه مشاهده کنید و موقعیت دلخواه خود را بیابید.
همچنین با ثبت رزومه آنلاین (به صورت رایگان از طریق لینک انتهای متن)، شانس خود را برای انتخاب توسط بهترین کارفرمایان افزایش خواهید داد.
با رعایت نکات این مقاله احتمالا استخدام شما به عنوان حسابدار زیاد طول نخواهید کشید اما اگر برای شما این زمان کمی هم به طول انجامید، نگران باشید چرا که با رعایت نکات فوق و داشتن علاقه و استعداد سرانجام موفق خواهید شد.