یکی از وظایف حسابدارها و واحدهای مالی،ثبت اسناد حسابداری و تهیه گزارشات مورد نیاز جهت ذی نفعان درون سازمان و برون سازمانی می باشد.مدیران واحدها،هیئت مدیره و صاحبان سهام و .... به عنوان ذی نفعان درون سازمانی و سازمان امور مالیاتی،سازمان تامین اجتماعی ،دیوان محاسبات کل کشور(برای شرکت های دولتی و سازمان های دولتی) و ..... به عنوان ذی نفعان برون سازمانی از جمله استفاده کنندگان این گزارشات می باشند.
واحدهای مالی زمانی می توانند گزارشات مناسب و دقیقی را تهیه نمایند که رویه های سازمان خود را شناسایی نموده،نیازهای مدیریت را استخراج و با توجه به شناخت کسب شده،نسبت به طراحی کدینگ مناسب اقدام نمایند.
عدم شناخت این نیازها، خسارات سنگین و جبران ناپذیری را به سازمان شما وارد خواهد کرد.بنابراین پیشنهاد می گردد قبل از اجرای سیستم های مالی خود،شناخت کامل و مناسبی از سازمان خویش کسب نموده و کدینگ مناسبی را طراحی نمائید.برای طراحی کدینگ حسابداری،شما نیاز به تجربه و تخصص و آشنائی کافی با انواع کدینگ حسابها دارید. در این پست از وبسایت چابک،یک نمونه کدینگ حسابداری که استاندارد بوده را جهت آشنایی شما قرار داده ایم که از لینک زیر قابل دانلود می باشد.
کدینگ حسابداری پایه و اساس سیستم حسابداری است و تا زمانی که یک کدینگ حسابداری مناسب برای کسب و کار خود تهیه و طراحی نکنید امکان ارائه گزارشات مناسب به ذی نفعان درون سازمانی و برون سازمانی برای شما مقدور نخواهد بود.همچنین امکان استفاده مناسب از نرم افزارهای حسابداری نیاز برای شما مقدور نبوده و دائما دچار مشکل خواهید بود. در فایل زیر یک نمونه کدینگ حسابداری استاندارد قرار داشته که شما با استفاده از این کدینگ می توانید سیستم حسابداری خود را راه اندازی نموده و استفاده نمائید.
لازم به ذکر هست کدینگ حسابداری هر چقدر که بهینه و استاندارد باشد،باز هم در اجرا و کار باید بر اساس نیاز کسب و کار سفارشی گردد و تغییر پیدا کند.کدینگ حسابداری زیر به شما کمک می کند تا نرم افزار حسابداری خود را راه اندازی نموده و در حین کار آن را سفارشی کنید.