در پست های قبلی در خصوص نحوه محاسبه آیتم های مختلف حقوق و دستمزد به تفصیل آموزش داده شد و در این پست از آموزش حقوق و دستمزد،زمان آن رسیده تا لیست حقوق و دستمزد مربوط به شرکت و محاسبات حقوق و دستمزد شرکت تهیه گردد. ازآنجاکه لیست حقوق و دستمزد مبنای برای ثبت حسابداری، پرداخت حق بیمه و مالیات حقوق هست بنابراین باید به گونه ای طراحی شود تا بتوان به راحتی به اهداف فوق رسید. برای این منظور می توانید از آموزش های این پست استفاده نمایید.
لیست حقوق و دستمزد می بایستی مشتمل بر اطلاعات زیر باشد و شما به عنوان یک حسابداری می بایستی اطلاعات زیر را در لیست حقوق و دستمزد خود درج نمائید:
در ستون های اولیه مشخصات افراد اعم از نام و نام خانوادگی، کد ملی،شماره بیمه و غیره را درج نمایید:
کارکرد کارکنان را اعم از تعداد روزها، اضافه کاری، نوبت کاری،شب کاری و غیره را در بخش جداگانه ای بنویسید. اطلاعات ساعات کار را از بخش اداری دریافت می شود اما در شرکت های کوچک که فاقد واحد اداری می باشند معمولاً حسابداران خود مستقیماً این کار را انجام می دهند یا اینکه توسط مدیریت اقلام تعیین و ابلاغ می گردد.
یک قسمت را جهت درج مبلغ واحد آیتم های دستمزد اختصاص دهید.
آیتم های از دستمزد که مشمول مالیات و بیمه می گردند را در این بخش درج نمایید و مجموع آن ها را در پایان ستون ها تحت عنوان مجموع حقوق و مزایا مشمول بیمه و مالیات جداگانه بنویسید.
در ادامه آیتم های از حقوق که صرفاً مشمول بیمه می گردند را بنویسید و آن را با مبلغ به دست آمده در ردیف ۴(مجموع حقوق و مزایا مشمول بیمه و مالیات) جمع کنید و تحت یک ستون جداگانه با عنوان مزایای مشمول بیمه بنویسید.
تمامی آیتم های از حقوق که تنها مشمول مالیات می باشند را درج نمایید و مجموع آن را با جمع مزایای مشمول بیمه و مالیات(جمع ردیف ۴) محاسبه و تحت یک ستون جداگانه با عنوان مزایای مشمول مالیات بنویسید. حقوق و مزایای غیر مشمول مالیات براساس ماده ۹۱ قانون مالیات های مستقیم اصلاحیه ۹۴/۰۴/۳۱ مشاهده کنید.
تمامی آیتم های که معاف از بیمه و مالیات می باشند با توجه به آنچه در ردیف های قبلی گفته شد در ستون جداگانه درج نمایید و مجموع آن را در پایان ستون ها تحت یک ستون جداگانه با عنوان مزایای غیر مشمول بیمه و مالیات بنویسید.
کسورات مبالغی است که بر اساس توافق بین کارگر و کارفرما و یا به موجب قانون از حقوق و مزایای کارکنان کسر می گردد. عمده ترین کسورات حقوق و مزایا به صورت زیر است.
کسورات را در قسمت جداگانه ای نوشته و آن ها را محاسبه نمایید. برای محاسبه حق بیمه کارگر و کارفرما از حقوق و مزایایی مشمول بیمه به دست آمده در ردیف ۵ استفاده کنید و برای محاسبه مالیات از حقوق و مزایایی مشمول مالیات به دست آمده در ردیف ۶ استفاده کنید.(نحوه محاسبه مالیات حقوق در فصل جداگانه ای بیان شده است)
(جمع ردیف ۵ + جمع ردیف ۴)= درآمد مشمول بیمه
۷% * درآمد مشمول بیمه= حق بیمه سهم کارگر
مالیات بر اساس ماده ۸۵ قانون مالیات های مستقیم محاسبه می گردد= مالیات حقوق
نکته: حداقل و حداکثر حقوق قابل پرداخت برای گروه های شغلی توسط سازمان تأمین اجتماعی مشخص می گردد به این معنی که حداکثر دستمزد روزانه مشمول کسر حق بیمه ۷ برابر حداقل ۳۰ ، دستمزد روزانه تعیین شده و حقوق بیشتر از آن مشمول بیمه نیست رعایت موضوع در ماه های ۳۱ و ۲۹ روزه الزامی است.
درنهایت ستون های مجموع ردیف های ۴،۵،۶ و ۷ را باهم جمع نموده و جمع ستون ردیف ۸ را از آن کسر نموده تا مبلغ خالص قابل پرداخت به کارکنان به دست آید. درنهایت به طور خلاصه جدول زیر را خواهیم داشت.
بعد از اینکه لیست حقوق و دستمزد ماهانه خود را تهیه نمودید کارهای زیر را نیز انجام دهید:
خوب در این پست نحوه تهیه لیست حقوق و دستمزد و نکات کلیدی و با اهمیت مربوطه را خدمت شما عزیزان آموزش دادیم.امیدواریم این آموزش هم مورد استفاده شما عزیزان قرار بگیرد.با آموزش های بعدی سایت چابک با ما همراه باشید.