یکی از روش هایی که شما با استفاده از آن می توانید در حرفه حسابداری پیشرفت داشته و خود را در شغل حسابداری حرفه ای توسعه دهید پیگیری و کسب گواهینامه های معتبر و بین المللی در این حوزه می باشد.از آن جائی که این گواهینامه ها دارای شرایط خاص خود می باشند،انتخاب و شرکت در آنها خود چالشی برای متقاضیان بوده و اینکه کدامیک از این گواهینامه ها می تواند مسیر شغلی بهتری را برای فعالان حوزه حسابداری و مالی رقم بزند نیز نیاز به مشاوره و دانش در این زمینه دارد.بهر حال داشتن این گواهینامه ها صرفا فقط یک نیاز نیست بلکه داشتن این گواهینامه ها می توانند آینده شغلی شما را تغییر داده و افقهای بیشتری را بر روی شما باز نماید.
در این پست دو گواهینامه حسابداری که احتمالا درباره آنها چیزهایی رو شنیده اید،بهمراه تفاوت های آنها و نکاتی که شما می بایستی به هنگام انتخاب در نظر داشته باشید را بیان می کنیم:
CPA که برگرفته از "Certified Public Accountant" می باشد یکی از معروفترین مجوز های بین المللی حسابداری می باشد. افراد فعال در مشاغل وابسته به حرفه حسابداری ضروری است که این مجوز را اخذ نموده و برای فعالیت در حرفه حسابداری در سطح بین المللی و کشورهای توسعه یافته داشتن این مجوز بسیار مهم می باشد و در رزومه شما می بایستی درج گردد.
وقتی شما قصد شرکت در آزمون CPA را می نمائید،مهارت های حسابداری مالی،گزارش دهی و حسابرسی را یاد خواهید گرفت.همچنین اگر شما کارجو هستید و بدنبال کسب یک موقعیت شغلی مناسب هستید وجود این گواهینامه در رزومه شما می تواند شما را در اولویت استخدام قرار دهد و اگر قصد مهاجرت به کشورهای درجه یک و یا همان توسعه یافته را دارید حتما می بایستی این مجوز را کسب کرده باشید.
تقریبا تمامی افراد میتوانند در آزمون CPA شرکت نمایند.ولی اگر شما مدرک کارشناسی حسابداری دارید می توانیدبصورت مستقیم، درخواست خود را برای برنامه ریزی و یادگیری حرفه ای و کسب این گواهینامه ارسال نمایید. و اگر رشته شما مرتبط به حوزه حسابداری و مالی نیست و شما قصد دارید تا این گواهینامه را کسب نماید،می توانید پیش نیازهای آن را سپری نموده تا اطلاعات مالی شما افزایش یابد به نحوی که بتوانید آزمون CPA را با موفقیت سپری نمائید.
در کشور کانادا،افرادی که مدرک کارشناسی مرتبط با حسابداری نداشته باشند و این گواهینامه را اخذ کننند می توانند در صورت داشتن حداقل ۸ سال سابقه کاری مرتبط با حسابداری،به مشاغل حسابداری ،حسابرسی یا گزارش گری مالی مشغول گردند.
CMA مخفف "Certified Management Accountant"می باشد.گواهینامه CMA توسط انجمن حسابداران مدیریت(IMA)پشتیبانی می شود و ارتقا می یابد. (www.imanet.org) مانند فرایند سایر گواهینامه ها ، حسابدار رسمی مدیریت شدن دارای یک فرایند سه بخشی است : تحصیلات ، آزمون و تجربه .
معمولا تحصیلات به بدست آوردن یک مدرک کارشناسی اشاره دارد . اگرچه رشته کارشناسی کاملا آزاد است ، اما داشتن تجربه در زمینه حسابداری مقتضی است . در حقیقت بعضی از حسابداران دارای مدرک کارشناسی غیر مرتبط با حسابداری هستند که به دلایل متنوعی کار حسابداری را دنبال می کنند.
آزمون CMA در ۴ بخش می باشد:
CIMA منابع و رئوس مطالب را برای راهنمایی داوطلبان در اختیار آنها قرار می دهد. این آزمون به شکل آنلاین گرفته می شود و ۳ بخش اول آن به صورت سوالات چندگزینه ای است در حالی که بخش چهارم روی سوالات تالیفی و تجزیه و تحلیل موردی تمرکز می کند. برای بدست آوردن عنوان CMA داوطلبان باید دارای دو سال تجربه (سابقه) مرتبط باشند . در این تجربه بایستی تمام وقت باشند و به صورت حرفه ای عمل کنند ، در واقع ضروری است که داوطلبان با بکارگیری اصول حسابداری مدیریت و مدیریت مالی تصمیم گیری کنند. این دو سال سابقه کاری می تواند قبل یا بعد از آزمون تکمیل گردد اما باید در طول هفت سال بعد از آن کامل شود.
به عنوان یک حسابدار رسمی مدیریت، ممکن است از شما خواسته شود که تکنولوژیهای اطلاعاتی را پیشنهاد کنید ، کنترلهای داخلی را راه اندازی و یا ارزیابی کنید، در خصوص موضوعات رفتاری مرتبط با طراحی و پیاده سازی یک سیستم جدید اطلاعات حسابداری تصمیم گیری کنید. بسیاری از CMA ها حسابدار رسمی(CPA) نیز هستند. آنها ابتدا مجوز CPA و سپس گواهینامه CMA را بعد از ورود به دنیای شرکتها کسب می کنند . ترکیبی از اعتبار نامه ها بسیار معتبر است و در رزومه ، نظر استخدام کننده (کارفرما) آینده نگر را جلب می کند.