نوع طبقه بندی ترازنامه ، عناوین هریک از طبقات و مقدار اقلام در هر طبقه به اندازه واحد تجاری ، ماهیت عملیات آن و گستردگی و حدود استفاده از صورتهای مالی بستگی دارد.
نحوه نمایش طبقه بندی ترازنامه به شرح زیر می باشد:این طبقه بندی مستلزم انعکاس گروه داراییهای جاری در بالای گروه داراییهای غیرجاری است .به همین ترتیب در قسمت بدهیها و حقوق صاحبان سهام نیز ابتدا باید بدهیهای جاری و بدنبال آن بدهیهای بلندمدت و در انتها حقوق صاحبان سهام گزارش شود.این طبقه بندی مبتنی بر تاکید بر سرمایه در گردش و توانایی واحد تجاری در بازپرداخت بدهیها و تعهداتی است که موعد واریز آنها فرارسیده است.
صرفنظر از موارد استثناء طبقه بندی اقلام ترازنامه طبق رویه فعلی گزارشگری مالی به صورت زیر است :توضیحات: به آن قسمت از بدهی های بلند مدتی که سررسید آنهادر دوره جاری یا دوره آتی باشد و در این مدت می بایست باز پرداخت شوند،حصه جاری بدهی های بلند مدت گفته می شوند وبه این خاطر یک نوع بدهی ها، جاری محسوب می گردند.
در عمل ، گروه چهارمی بین بدهیها و حقوق صاحبان سهام تحت سرفصل درآمدهای انتقالی به دوره های آتی به کار برده می شود .نمونه اقلامی که تحت این سرفصل گزارش می شود می تواند مانده بستانکار کمک های بلاعوض دولت به شکل دارایی بلند مدت و مانده تخصیص نیافته سود حاصل از تسعیر اقلام ارزی بلند مدت باشد.
ادامه دارد...