به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از مسائل جدی در هنگام تدوین برنامه های توسعه به ویژه در حوزه فرابخشی اشتغال بحث سرمایه گذاری مورد نیاز برای ایجاد یک فرصت شغلی در کل اقتصاد و همچنین به تفکیک فعالیت های اقتصادی است.
با توجه به بررسیها حدود ۲۵ درصد از شاغلان خانگی، قبل از تصدی شغل خانگی فعلی، بیکار بودهاند و شاغل جدید تلقی می گردند. با تعمیم این نسبت به کل افراد دارای مجوز شغل خانگی که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ در سامانه مشاغل خانگی ثبت شده اند، (۱۲۸۸۰۲۹ نفر) و احتساب مجموع تسهیلات پرداختی توسط دولت به میزان ۲۲۱۹۲میلیارد ریال، به طور متوسط برای ایجاد هر شغل جدید۷۰ میلیون ریال توسط دولت تسهیلات پرداخت شده است. با توجه به اینکه تسهیلات اعطایی از سوی دولت بخشی از سرمایه گذاری کل در ایجاد شغل در طرحهای اقتصادی بوده و اغلب قریب به ۳۰ درصد کل سرمایه گذاری لازم را شامل میشود، با در نظر گرفتن سهم آورده افراد متقاضی شغل خانگی، می توان گفت سرمایه لازم برای راه اندازی یک شغل خانگی ۲۰۰ میلیون ریال برآورد میشود.
محاسبه و پیش بینی سرمایه مورد نیاز برای ایجاد یک فرصت شغلی در سال ۹۴ در کل کشور نشان میدهد، سرمایه سرانه مورد نیاز برای ایجاد یک فرصت شغلی، ۲۰۳۲ میلیون ریال بوده است که این سرانه در هر یک از فعالیتهای اقتصادی متفاوت است.
بنابراین با توجه به سرانه بالای یک شغل در کشور به نظر میرسد در این برهه از زمان با توجه به رکود اقتصادی حاکم در کشور، سیاستهای حمایتی از کسب و کارهای خرد به ویژه طرح " ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی" در ایجاد اشتغال جدید نتیجه بخش خواهد بود.
با توجه به پایین بودن هزینه راه اندازی و استفاده از امکانات منزل در این نوع مشاغل و به تبع آن مقاوم بودن در برابر رکود اقتصادی این نوع کسب و کارها از موفیت بالایی برخوردار است.