درحال حاضر نرخ سود بانکی به زیر۱۷درصد کاهش یافته است واین کاهش ادامه می یابدچون سودبانکی باید متناسب با نرخ تورم باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، ولی الله سیف امروز در همایش فرایند قانونگذاری؛ الزامات و راهکارها افزود: بدیهی است که نقش قوه مقننه در ترسیم حرکت کشور و تسهیل حرکت های اقتصادی، اجتماعی و نظام پولی موثر است.
رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: دولت یازدهم دستاوردهای خوبی داشته است که با کمک های مجلس دهم استمرار خواهد یافت از جمله دستاوردهای دولت می توان به کاهش تورم بالای ۴۰ درصد به زیر ۱۱ درصد اشاره کرد که امیدواریم به سمت تک رقمی شدن برود و باثبات باشد.
سیف ادامه داد: ایجاد ثبات در اقتصاد و بازار بهرغم شوک شدید نفتی نشاندهنده درستی سیاست های اقتصادی کشور بود چون در همین مقطع سایر کشورهای منطقه به دلیل شوک نفتی دچار مشکل شدند.
وی افزود: پول در اقتصاد نقش خون در بدن را دارد که با گردش صحیح پول ظرفیت های خوبی در اقتصاد ایجاد می شود و بانک مرکزی وظیفه گردش درست پول را دارد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه سال ۹۵ از جهاتی بسیار مهم است و ۴ مناسبت بزرگ نیز در این سال انجام می شود گفت: سال ۹۵ اولین سال دهه دوم برنامه چشم انداز بیست ساله کشور است که باید به جبران کاستی های ۱۰ سال اول برنامه چشم انداز منجر شود.
سیف اظهار داشت: همچنین سال ۹۵ اولین سال برنامه پنج ساله ششم است که امسال ازجانب مقام معظم رهبری به سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامیده شده و تکلیف مسئولان کشور نیز افزوده شده است.
وی افزود: دستاوردهای اقتصادی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است که اقتصاد مقاومتی طرح ها و برنامه های مختلفی دارد و نقش بانک مرکزی نیز ایجاد ثبات در اقتصاد کلان است.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: مجموعه اقدامات بانک مرکزی در خصوص موضوعات اقتصاد مقاومتی ۱۱ فعالیت، ۳۹ برنامه است که با ۱۵۰ اقدام در حال تکمیل است.
سیف افزود: سود بانکی یکی از موضوعات مهم اقتصاد کشور است که به دلیل مشکلات در این زمینه همگام با کاهش نرخ تورم میزان سود بانکی کاهش نیافته که البته اقدامات خوبی در این زمینه در حال پیگیری است.
وی گفت: در حال حاضر نرخ سود بانکی به زیر ۱۷ درصد کاهش یافته است و این کاهش ادامه خواهد یافت چون سود بانکی باید متناسب با نرخ تورم باشد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: تخصیص منابع مالی به پروژه های مثبت اعمال می شود و فعالیتی مشمول تسهیلات نظام بانکی است که ارزش افزوده بیشتری را به دنبال داشته باشد.
سیف اضافه کرد: از اهداف سال ۹۵ این است که نرخ ارز را یکسان سازی کنیم که با توجه به شرایط پسابرجام می توانیم بهآسانی منابع ارزی خود را در دسترس داشته باشیم که این پیشنیازی برای یکسان سازی نرخ ارز بود.
وی افزود: یکسان سازی نرخ ارز می تواند زمینه ساز رشد اقتصادی کشور شود.
رئیس بانک مرکزی اظهار داشت: نظام بانکی وضع نامناسبی دارد و امیدواریم با شرایط پس از برجام ارتباط های موثری را با شبکه بانکداری بین المللی ایجاد کنیم که این ارتباط نیاز به پیش نیازهایی دارد.
سیف گفت: حداقل هایی در عرصه های بین المللی وجود دارد که باید حجم دارایی ها، سرمایه بانکی ۱۲ درصد باشد ولی این میزان در ایران ۴ درصد است که بانک های خارجی برای ارتباط با بانک های ایرانی به این موضوع بسیار توجه دارند و همین امر مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی افزود: در نظام بانکی ما حجم بالای دارایی های منجمد مشکل ساز شده و مطالبات معوق نظام بانکی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است که به صورت سنواتی انباشته شده است که البته در دوسال اخیر این رقم از ۱۵ درصد به ۱۲ درصد رسیده است در حالی که باید ۳٫۵ تا ۵ درصد باشد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه برای وصول مطالبات انباشته کمیته ای فرادستگاهی ایجاد شده است گفت: بدهی بانکی دولت به بانک مرکزی نیز مشکل دیگری است که باعث شده است نظام بانکی کشور دچار مشکل شود.
سیف ادامه داد: این بدهی ها از محل سپرده های جاری مردم است که روز به روز از بانک سود می گیرند و سبب ایجاد مشکلات زیادی شده است. ماده ۲۰ قانون بودجه مربوط به این حوزه بود که متأسفانه در مجلس تصویب نشد اگر این موضوع ساماندهی شود به رشد اقتصادی کشور کمک فراوانی می کند.
وی افزود: موضوعی که باعث افزایش دارایی های منجمد شده دارایی های غیرمالی است که به فروش نرفته اند یا بنگاه هایی هستند که دولت به جای پرداخت بدهی های خود به بانک ها تحمیل کرده است.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: مشکلاتی که عنوان شد تنگناهای مالی را ایجاد کرده است که به رغم کاهش نرخ تورم همچنان سود بانکی کاهش نمی یابد.
سیف افزود: در زمینه عدم کاهش سود بانکی موسسات غیرمجاز نیز مشکلاتی را ایجاد کرده بودند که مانع از کاهش نرخ سود بانکی می شد که البته در دو سال اخیر با این موسسات برخورد شده و وضعیت نیز بهبود یافته است اما امیدواریم دیگر شاهد هیچ موسسه مالی غیرمجازی نباشیم.