ایران آنلاین /محمد رضا نعمت زاده روز شنبه درمراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و کنفرانس بین المللی فرصت های سرمایه گذاری بنادر ایران افزود:دلیلی ندارد صنعتگران و شرکت های ایرانی نتوانند از منابع مالی صندوق توسعه ملی استفاده کنند، بنابراین در جلسه ای که با مسئولان این صندوق برگزار شد، تلاش شد تا تمامی مشکلات برای تامین مالی مورد نیاز صنعتگران از این صندوق بر طرف شود.
وی افزود: خرید های خارجی در بیش از ۳۰ سال گذشته بخش صنایع دریایی مورد بررسی قرار گرفته، و چنانچه می توانستیم یک پنجم آنها را در داخل تولید کنیم، اکنون شرایط بسیار مناسبی وجود داشت.
نعمت زاده گفت: کشتی سازان دنیا همه تجهیزات مورد نیاز خود را نمی سازند، بلکه قسمت های مختلف کشتی را از شرکت های دیگر تهیه می کنند، بنابراین در برنامه راهبردی صنایع دریایی که در دوسال گذشته آماده شده، تلاش می شود تا بسیاری از مشکلات این صنایع برطرف شود.
وی افزود: یک شناور بزرگ شهری است که همه امکانات تولید آب، برق، تصفیه خانه و تجهیزات مخابراتی در آن وجود دارد و باید تلاش کنیم همه این سیستم ها در کشتی ها ساخت داخل شود.
نعمت زاده گفت: بزرگترین ناوگان نفتی جهان در اختیار جمهوری اسلامی ایران است و باید از ظرفیت های حمل و نقل و صنایع دریایی که از سال ها قبل در داخل کشور شکل گرفته به نحوه مناسبی استفاده کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ساخت یک شناور، سکوهای نفتی، اسکله های حفاری و تاسیسات دریایی نیاز به تلاش های زیادی دارد و دو سال گذشته برنامه راهبردی صنایع دریایی کشور با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و انجمن مهندسی صنایع دریایی تهیه شده و انتظار می رود تا یک ماه آینده این برنامه منتشر شود.
وی تصریح کرد: براساس تلاش های انجام شده، بسیاری از مشکلات صنایع دریایی برطرف شده بگونه ای که سرمایه گذاران در این حوزه می توانند با استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی در این بخش سرمایه گذاری کنند تا شاهد توسعه صنعتی و حضور صنعتگران در این زمینه باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه این نمایشگاه نیز گفت: صنایع و برخی از واحدهای خدماتی در حوزه کشتیرانی توانسته اند وظایف بین المللی را در این حوزه آغاز کنند و تمام محدودیت ها در این بخش برطرف شده است.
نعمت زاده ضمن تاکید براینکه باید از امکانات داخلی در این بخش استفاده شود، گفت: هنوز هم برای تعمیر برخی از کشتی ها آنها را به خارج انتقال می دهند، در حالی که باید از همه امکانات داخلی در این بخش استفاده شود.
وی اظهارداشت: پس از برجام تمام مشکلات تحریم ها در این حوزه برطرف شده و اکنون تعدادی از شرکت های خارجی برای انجام سرمایه گذاری در ایران به خصوص در شرکت ایزوایکو، به بندرعباس آمده اند و این مساله به نتیجه خواهد رسید.
به گزارش ایرنا، همزمان با روز جهانی دریانورد، چهارمین نمایشگاه بین المللی دریایی جمهوری اسلامی ایران و کنفرانس بین المللی فرصت های سرمایه گذاری دریایی با حضور وزیران راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت صبح امروز (شنبه ) افتتاح شد.
این نمایشگاه تا پنجم مهرماه جاری در مصلای امام خمینی (ره) دایر است و ۱۲ شرکت خارجی از کشورهای مختلف جهان و ۸۶ شرکت داخلی آخرین دستاوردهای خود را در حوزه های دریایی و بندری به نمایش گذاشته اند.
/ایرنا