در روز های پایانی نیمه اول سال شاهد بازاری کم رونق و حتی نزولی بودیم شاید یکی از دلایل مهم نزول آن روز های شاخص را بتوان تسویه خرید های اعتباری کارگزاری ها عنوان کرد و همانطور که پیش بینی می شد پس از پایان این مهلت و آغاز نیمه دوم سال بازار با شیبی بسیار منطقی و مثبت شروع به حرکت کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از کارگزاری مهرآفرین، شاخص بورس در پایان شهریور ماه در محدوده ۷۶ هزار واحدی بود در حالی که امروز شاخص با رشدی حدود ۳ درصدی در کانال ۷۸ هزار واحدی قرار گرفت.
بنابراین می توان نسبت به آینده بازار سرمایه امیدوار بود. بطور کلی با توجه به اخباری مبنی بر اینکه روسیه در موضوع عرضه نفت و فریز آن مخالفت هایی را اعلام کرده است ولی این طرح محکوم به اجرا است زیرا در صورت عدم اجرای فریز نفتی شاهد عرضه مازاد و بدنیال آن کاهش مجدد قیمت جهانی این طلای سیاه باشیم.
گروه سیمانی جو مثبت بین گروه های مختلف در حال چرخش و از گروهی به گروه دیگر منتقل می شود. امروز مجددا گروه ساختمان و سیمان با اقبال سرمایه گذاران همراه شدند. اکثر نمادهای این گروه روز مثبتی را پشت سر گذاشتند. ستران، ساروم، سغرب، سکرد، ساراب، سرود و سدور به صف خرید هم رسیدند. در این بین نمادهای سصفها، سکارون تنها نمادهایی بودند که با کاهش قیمت همراه شدند. سکارون در حال حاضر به سطح ۳۵۰ تومان رسیده است. بیشترین ارزش معاملات گروه مربوط به سپاها و سدور بوده است.
در گروه رایانه با انتشار لیست شرکت های شرکت کننده در طرح تجهیز صندوق های فروشگاهی، موج جدیدی در این گروه به پا شد. تا جایی که مداران، رکیش و رانفور صف های خرید مستحکمی تشکیل دادند. نماد تازه وارد آپ نیز به رشد خود ادامه داد و شاهد عرضه ی خاصی در این سهم نبودیم. قیمت سهم به ۱۲۶۲۸ ریال رسیده است. رتاپ و مفاخر نیز متعادل معامله شدند.
در گروه خودرو و ساخت قطعات امروز نیز شاهد معاملات متعادل و منفی در این گروه بودیم و قطعه سازها با اقبال سرمایه گذاران روبرو بودند تا جایی که نمادهای خاهن، خمحور، خنصیر، خمحرکه، خپارس و خوساز تا صف خرید پیش رفتند. اما زامیاد، ایران خودرو روزی پر عرضه را پشت سر گذاشتند. خودرو تا قیمت ۳۳۰۰ ریال نیز با افت قیمت همراه بود. بیشترین حجم معاملات گروه نیز مربوط به نماد خزامیا بود.
در گروه بانک ها و موسسات اعتباری که این روز ها بدون حضور نماد های پر معامله خود با روندی کند و منفی در حال معامله هستند و بدون حضور نماد های اصلی این گروه تحرک خاصی از آنها شاهد نیستیم بطوریکه ونوین ، سمایه و وخاور با کاهش قیمت روبرو و بقیه نماد های این گروه از جمله وانصار ، حکمت ، و وپارس با افزایش قیمت روبرو شدند.
در گروه محصولات شیمیایی نماد های این گروه نیز بصورت متعادل مورد معامله قرار گرفتند بطوریکه به جز نماد های شکربن، شگل، کرماشا، جم، شیران، شپدیس، مارون، وپترو و پترول بقیه نماد ها با افزایش قیمت بکار خود پایان دادند در این گروه نماد پترول با معامله حدود هشت و نیم میلیون سهم بیشترین حجم معامله را به خود اختصاص داد.
در گروه محصولات غذایی و آشامیدنی نمادهای غمارگ، غگلستا، غفارس و غبشهر با صف خرید به کار خود پایان دادند و در این گروه نمادهای غمینو، غپینو، غپاک، وبشهر، بهپاک، غاذر و غالبر بیشترین افت قیمت را داشتند .
در گروه فلزات اساسی و استخراج کانه های فلزی اکثر نمادهای با افت قیمت به کار خود پایان دادند به طوی که نمادهای فمراد، فنورد، فخاس، فالوم، فنوال، کبافق و کروی افزایش قیمت داشتند و در مقابل نمادهای فجر، فسپا، فپنتا، فاهواز، فولای، زنگان، فباهنر، کیمیا فولاد، ومعادن، کمنگنز و کگل با افت قیمت مواجه شدند.
درگروه فرآورده های نفتی که امروز با نوسان قیمت همراه بود نمادهای شپنا، شسپا، شبهرن، شبندر، شبریز، شپاس و شتران بیشترین افزایش قیمت را داشتند و بقیه نمادهای این گروه روزمتعادلی را پشت سر گذاشتند.
در گروه قند و شکر اکثر نمادهای این گروه روزی متعادل و مثبت را پشت سر گذاشتند به طوری که تنها نماد قمرو با افت قیمت همراه شد و نمادهای قنقش، قشکر، قهکمت، قلرست، قپیرا، قثابت و قنیشا بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار در پایان معاملات امروز، با ۱۹۸ واحد صعود در ارتفاع ۷۸ هزار و ۵۶۸ واحدی ایستاد. حجم معاملات بورس به استثنای معاملات بلوکی به ۷۶۷ میلیون سهم، ارزش معاملات ۱۷۴ میلیارد تومان و ارزش بازار به ۳۲۴ هزار میلیارد تومان رسید. بیشترین تاثیر مثبت در شاخص بورس را نمادهای شپنا، فارس، شبندر، پکرمان و وانصار و بیشترین تاثیر منفی در شاخص بورس را نماد اخابر و فولاد داشت. بیش از ۵۴ % از نمادهای بورسی امروز را با افزایش قیمت پشت سر گذاشتند.
شاخص کل فرابورس در پایان معاملات امروز، با ۲٫۶۹ واحد کاهش نسبت به روز گذشته در رقم ۸۲۶ واحد جای گرفت. بیش از ۵۴ % از نمادهای فرابورسی امروز را با رشد قیمت پشت سر گذاشتند. حجم معاملات فرابورس به استثنای معاملات بلوکی به ۱۸۳ میلیون سهم، ارزش معاملات به ۵۷٫۴ میلیارد تومان و ارزش بازار به ۵۴ هزار میلیارد تومان رسید. بیشترین تاثیر مثبت در شاخص فرابورس را نماد های : شتران ، زاگرس و حکمت و بیشترین تاثیر منفی در شاخص را نماد های مارون ، دماوند ، میدکو و سمایه داشت.