وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستار گسترش همکاری با کشور سوئد در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
به گزارش ایلنا محمود واعظی در دیدار با « پیتر اریکسون»، وزیرتوسعه دیجیتال و نوسازی سوئد بر همکاری های مراکز علمی آموزشی و دانشگاهی با هدف انجام تحقیق و توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد.
وزیرارتباطات به سوابق طولانی روابط سیاسی، اقتصادی و بازرگانی دو کشور از جمله حضور شرکت اریکسون سوئد در بازارایران اشاره کرد و عنوان داشت: نظر به توسعه سریع بخش ارتباطات و تکنولوژی دیجیتال و نقش آن در توسعه آینده ایران مایل هستیم تا از تجربیات و پیشرفت های شرکت های سوئدی در زمینه تولید و سرمایه گذاری مشترک در راستای منافع و مصالح طرفین استفاده شود.
واعظی ظرفیت های عظیم کشور از جمله نیروی متخصص و همچنین ضرورت توسعه آی.سی.تی(ICT )در مناطق کمتر توسعه یافته از جمله روستاهای کشور را یادآورشد و اظهار امیدواری کرد که با در نظر داشتن بازارهای منطقه و با حمایت دولت سوئد، بتوان سرمایه گذاری در بخش های مختلف مخابرات و ارتباطات و تأمین منابع مالی به منظور تولید در داخل کشور را گسترش داد.
اریکسون، وزیر توسعه دیجیتال و نوسازی سوئد نیز در این دیدار ضمن استقبال از حضور شرکت های متعدد سوئدی در زمینه های انرژی، حمل و نقل، ارتباطات و صنایع مختلف در ایران گفت: سوئد همواره دارای دیدگاه مثبت و همراه با احترام به ایران است و این موضوع را در شرایط تحریم شاهد بودیم که به صورت موثری وجود داشت.
وی افزود: امروز نیز در شرایط پساتحریم مایل هستیم تا نقش فعال تری را در بازار ایران به ویژه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته باشیم.
به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وی اریکسون در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به سفر آینده نخست وزیر سوئد به تهران، چهارچوب این همکاری ها را به صورت مدون در سند مشترک تنظیم و ارایه خواهیم کرد.
واعظی، وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات به دعوت همتای سوئدی خود پیتر اریکسون، وزیر توسعه دیجیتال و نوسازی سوئد در راس هیاتی از شرکت های دولتی و بخش خصوصی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران به استکهلم سفر کرده است.
** استونی تجربه های خود در ارتباطات و فناوری اطلاعات را در اختیار ایران قرار می دهد
وزیر امور اقتصادی و زیرساخت های کشوراستونی در دیداری که واعظی با او داشت ، ارتباطات و فناوری اطلاعات را مهم ترین اولویت استونی دانست وگفت: استونی در این بخش سرمایه گذاری مناسبی انجام داده است تا شهروندانش دسترسی کاملی به آخرین تکنولوژی روز دنیا داشته باشند و آمادگی دارد که این تجارب و دستاوردها را در اختیار ایران قراردهد.
کریستین میچل در ادامه با برشمردن برخی ویژگی های کشور ایران اظهار کرد: ایران کشور پهناور، دارای منابع غنی طبیعی و انسانی است که استونی تمایل زیادی به همکاری با این کشور تاثیرگذار دارد.
وی عمده همکاری را اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد که کشورش آمادگی دارد برای رفع موانع احتمالی بوروکراتیک و اداری مانند تسهیلات بانکی اقدام و شرایط را هموار کند.
واعظی نیز در این دیداربه سفر ابتدای امسال وزیر امور خارجه و جمعی از فعالان کشور استونی به تهران اشاره کرد و گفت: سفر وزیر خارجه استونی و مذاکرات او در تهران راهبردی و اثر گذار بوده است.
وی پیشرفت های استونی را در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات چشمگیر توصیف کرد و افزود: کشور استونی با استقرار دولت الکترونیک زمینه تسهیل دربخش های مختلف مانند حمل و نقل، خدمات بانکی، سلامت و بهداشت، امور شخصی، نظام مالیاتی، خدمات آموزشی و گمرکی برای مردم خود فراهم کرده است.
وی با ابراز تمایل ایران به همکاری با کشور استونی در همه زمینه ها از جمله در باره دولت الکترونیک تاکید کرد: ایران، آمادگی و تمایل دارد تا بخش خصوصی دو کشور با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشند.
واعظی در ادامه افزود: بخش خصوصی دو کشور می توانند به تبادل تجربیات و انتقال تکنولوژی در زمینه های مختلف و از جمله ارتباطات و فناوری اطلاعات بپردازند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای انجام مذاکره با مقام های مختلف اقتصادی کشورهای سوئد، فنلاند و استونی سفرچند روزه ای را از ۲۲ شهریورماه به این کشورها آغاز کرده است.