در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بورس، بازار طلا، ارز، سکه، نفت، خودرو و... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.
بازار سرمایه هفته پایانی مهرماه را چگونه گذراند؟
شاخص بازار اول که در هفته گذشته کار خود را با ۵۴۴۱۸ واحد به پایان رساند این هفته با افزایش ۲۵۹ واحدی به رقم ۵۴۶۷۷ واحد و همانند شاخص بازار اول، شاخص بازار دوم با افزایش ۱۲۲۲ واحدی به رقم ۱۷۰۵۸۱ واحد رسید. شاخص شناور آزاد نیز با افزایش ۳۷۶٫۶۰ واحدی،رقم ۸۶۹۶۶ واحدی را به ثبت رساند.شاخص صنعت نیز با افزایش ۴۵۴ واحدی در ارتفاع ۶۵۲۷۰ واحد ایستاد و درنهایت در این هفته نیز شاهد این بودیم که شاخص قیمت(وزنی- ارزشی) که در پایان هفته گذشته در ارتفاع ۲۷۵۶۷٫۸۰ خاتمه داده بود، با افزایش ۱۳۶٫۶۰ واحدی به سطح ۲۷۷۰۴ واحد رسید.
بیشترین افرایش شاخص بورس در این هفته مختص به چهارشنبه ۱۳۹۵/۰۷/۲۸ با افزایش ۲۴۲ واحد بود و بیشترین افزایش شاخص فرابورس نیز در هفته اخیر را در روز سه شنبه ۱۳۹۵/۰۷/۲۷ با افزایش ۴٫۲۰واحدی مشاهده شد. در این هفته شاهد افزایش بیش از ۰٫۵۶ درصدی شاخص بورس و افزایش بیش از ۰٫۱۳ درصدی شاخص فرابورس بودیم.
اونس طلا کمتر از ۱۲۷۰ دلار معامله شد
بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از بازار، هر اونس طلا با افزایش ۱ سنت نسبت به روز قبل به قیمت ۱۲۶۷ دلار و ۲ سنت فروخته شد. همچنین هر اونس نقره با کاهش ۱ سنت نسبت به روز گذشته با ۱۷ دلار و ۶ سنت، قیمت گذاری شد. در بازار جهانی، هر اونس پلاتین نسبت به روز قبل، ۳ دلار و ۷ سنت گرانتر از روز قبل شد و به قیمت ۹۴۷ دلار و ۴ سنت فروخته شد. همچنین هر اونس پالادیوم با کاهش ۱۵ سنت نسبت به آخرین قیمت خود، به رقم ۶۴۰ دلار و ۵ سنت رسید.
تغییرات سکه و طلا در بازار تهران
رییس اتحادیه طلا و جواهر میگوید: قیمت طلا و سکه به دلیل کمبودن دادوستد و نداشتن مشتری در هفته گذشته از ثبات بالایی برخوردار بوده است.
سیف: یکسان سازی نرخ ارز به زودی انجام میشود
ولیالله سیف در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، در خصوص زمان و نحوه یکسان سازی نرخ ارز، اظهار داشت: یکسان سازی نرخ ارز در شرف تحقق و در حال حاضر نیز مقدمات آن آماده شده است. وی افزود: تمامی زمینه سازی های مورد نظر در این زمینه انجام و زمان اجرای آن به زودی اعلام خواهد شد. رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که نرخ ارز در این جریان چطور تعیین می شود، گفت: بانک مرکزی تعیین قیمت نخواهد کرد و امر قیمت گذاری توسط بازار انجام خواهد شد.
میانگین قیمت فروش دلار آمریکا در بازار آزاد ارز در مهرماه
سوء استفاده ۸ میلیون دلاری از کارت بازرگانی یک خانم
بر اساس اسناد موجود در سالهای ۹۴ و ۹۵ سود جویان با استفاده از کارت بازرگانی یکبار مصرف اقدام به واردات ۸ میلیون دلار ظروف شیشهای به کشور از طریق گمرکات جنوب کشور کردهاند و با توجه به آنکه صاحب اصلی کارت با دریافت مبلغ ناچیز کارت را در اختیار غیر قرار داده و توان مالی چندانی ندارد عملا ضرر سنگین مالیاتی به دولت وارد شده است. به گزارش تسنیم، در این رابطه سود جویان در اواسط سال ۱۳۹۴ برای فردی به نام ز. م با مدرک تحصیلی سیکل اقدام به تهیه کارت بازرگانی میکنند. بر اساس اسناد موجود دو فقره کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی برای این فرد صادر میشود. از آنجا که زمان تسویه بدهی مالیات برای وارد کننده معمولا یک ساله در نظر گرفته میشود سو استفاده کنندگان از این حاشیه امنیت برای واردات بدون پرداخت مالیات بهره میبرند.
افزایش قیمت نفت خام برنت، اوپک و WTI
به گزارش «تابناک اقتصادی» در بازار جهانی معاملات نفت خام، بر اساس آخرین اطلاعات معاملات، هر بشکه نفت خام پایه آمریکا WTI با افزایش ۲۶ سنت نسبت به روز قبل با قیمت ۵۰ دلار و ۹۴ سنت فروخته شد. همچنین نفت خام برنت نیز افزایش قیمت را تجربه کرد. به طوریکه هر بشکه نفت خام برنت با قیمت ۵۱ دلار و ۸۲ سنت معامله شد که نسبت به روز قبل، ۲۲ سنت گران تر بود. و نفت خام اوپک نیز به مانند ذو نوع نفت خام بیان شده، در مسیر افزایش قیمت حرکت کرد. بنابر این گزارش، هر بشکه نفت خام اوپک با افزایش ۲۷ سنتی نسبت به روز گذشته، به قیمت ۴۸ دلار و ۵۱ سنت معامله شد.
روسیه بزرگ ترین تولید کننده نفت جهان شد
تولید نفت در روسیه به بیشترین میزان ممکن از سال ۱۹۹۱ تاکنون رسیده و حتی رکورد زمان شوروی را نیز پشت سر گذاشته است. خبرگزاری روسیا سگودنیا روز جمعه با اعلام این خبر، افزود: تولید نفت روسیه در ماه جاری میلادی روزانه به ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت رسیده است. این خبرگزاری نوشت: این میزان تولید نفت در روسیه از زمان فروپاشی شوروی سابق تاکنون بی سابقه برآورد شده است. بالاترین میزان تولید نفت در زمان شوروی نیز سال ۱۹۸۸ به میزان ۱۱ میلیون و ۷۰ هزار بشکه در روز ثبت شده است.
غول پتروشیمی دانمارک آماده بازگشت به ایران شد
شرکت «هالدو تاپسو» دانمارک به منظور همکاری و مشارکت در صنایع پتروشیمی ایران با محور تامین کاتالیست، دانش فنی و سرمایه گذاری در دوران پسا برجام اعلام آمادگی کرد. به گزارش مهر علاوه بر شرکت تاپسو، مذاکراتی با چندین شرکت اروپایی همچون «تیسن کروپ» آلمان هم به منظور مشارکت و سرمایه گذاری در صنایع پتروشیمی ایران انجام گرفته به طوریکه این شرکت آلمانی هم خواستار مشارکت و همکاری در طرحهای PVC صنعت پتروشیمی ایران شده است.
وخیم ترین شاخص بازار کار در یک تصویر
نرخ بیکاری بلندمدت نشاندهنده مدت زمان رسیدن به شغل است که طبق آخرین بررسی های موسسه عالی آموزش وپژوهش مدیریت وبرنامه ریزی این نرخ به ۴۰ درصد رسیده است. یعنی ۴۰ درصد بیکاران بیش از یک سال طول می کشد که به شغلی برسند.
کارمندان اروپایی برای رفتوآمدشان هم حقوق میگیرند
به گزارش وبسایت «ایندی ۱۰۰»، بالاترین دادگاه اروپا موسوم به دیوان دادگستری اروپا، قانونی تصویب کرده است که به موجب آن ساعاتی که کارمندان در رفت و آمد به محیط کار صرف می کنند بخشی از ساعت کاری روزانه شان محسوب خواهد شد و بابت آن حقوق خواهند گرفت. بخشی از حکم صادر شده توسط دیوان دادگستری اروپا از این قرار است: «این واقعیت که سفر کارمندها به کار از خانه آغاز شده و به خانه ختم می شود، ناشی از تصمیم کارفرما مبنی بر بستن محیط کار (پیش و پس از فعالیت) بوده و خواست خود کارمندها نیست.» در بخشی دیگر از حکم این دادگاه، کارمندهایی که در روزهای تعطیل بیمار شوند، می توانند حقوق آن روز را در مرخصی سالانه از کارفرکای خود طلب کنند.
بازگشت ۱۰۰ هزار ریال به مشترکان تلفن ثابت
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات گفت:مبلغ ۱۰۰ هزار ریال مندرج در قبض تلفن ثابت بابت بدهی ثبت نام، اشتباه بوده و به مشترکان بازگردانده می شود.
فرودگاههایی برای نپریدن!
نبود ناوگان متناسب با فرودگاه های کوچک ایران عملا بسیاری از آنها را از کارایی انداخته و آمار شهریور ماه شرکت فرودگاه ها نیز این امر را تصدیق می کند. بر اساس این آمار در طول ماه گذشته حدود ۴۳ هزار پرواز در تمام فرودگاه های ایران انجام گرفته است که در این میان سهم تنها چهار فرودگاه مهرآباد، مشهد، امام خمینی و شیراز بیش از ۵۰ درصد پروازهاست. به گزارش ایسنا، در ماه گذشته ۳۵ فرودگاه از مجموع ۴۹ فرودگاه فعال ایران، حتی یک درصد از کل پروازهای انجام شده را نیز به خود اختصاص نداده اند و در این آمار نام فرودگاه های مراکز استانی چون کرمان، زاهدان، رشت، ارومیه، گرگان، سنندج، یاسوج، شهرکرد، همدان، اراک و زنجان به چشم می خورد. بر اساس گزارش منتشر شده از شهریور ماه، ۲۰ فرودگاه ایران حتی صد پرواز در ماه را نیز تجربه نکرده اند و عملکرد بعضی فرودگاه ها حتی به یک پرواز در طول هر روز نیز نمی رسد. در این ماه فرودگاه های خوی و زنجان با ۱۸ پرواز، بم با۱۶ پرواز، جیرفت و رفسنجان با ۱۲ پرواز و شاهرود تنها با هشت پرواز ساکت ترین فرودگاه های کشور را تشکیل داده اند.